subota, 30. lipnja 2012.

Rižoto milanese


Jednom davno, davno za vrijeme dužeg boravka u Milanu sam imala prilike probati njihov čuveni Risotto Milanese, još uvijek mi je to jedno od dražih jela. Najčešće ga spremam kad sam sama doma, ne da mi se predugo boraviti u kuhinji i jede mi se nešto lagano, a fino. Evo recepta, probajte, uživat ćete u okusima!

Za dvije osobe vam je potrebno:
  • 200ml bijele riže
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 50g maslaca
  • par kapi maslinovog ulja
  • 350-400ml kokošije juhe (može i ona iz vrećice)
  • 50-100ml bijelog vina
  • 1 paketić šafrana
  • 30g parmezana
  • malo soli (već duže koristim himalajsku sol koja je izvrsna za cijeli metabolizam i nema joda)
U tavu stavite maslac narezan na kockice te malo maslinovog ulja i kad se počne lagano pjeniti dodate sitno narezan crveni luk i češnjak. Dinstate 5min dok luk ne omekša, zatim stavite rižu i miješajte dok ne postane "prozirna". Nakon toga dodate šafran stalno miješajući. Rižu podlijevate naizmjenično vinom i juhom, uz stalno miješanje i tako 15-20 minuta dok riža ne omekša. Pred sami kraj dodajte parmezan, sve dobro promiješate, poklopite i sklonite s vatre da odstoji 5 min i nakog toga se može servirati.

Uz to savršeno ide salata od matovilca s maslinovim uljem i aceto balsamicom. :)






Dobar tek,  A

foto: AD

srijeda, 27. lipnja 2012.

Summer beauty

10 proizvoda bez kojih ne mogu ljeti...


Hawaiian Tropic: ulje za zaštitu od sunca

Weleda: Obnavljajuće ulje za tijelo od nara

Vichy: termalna voda

Chanel Rouge Allure

Opi: Red my fortune cookie

Mac rumenilo: Pink Swoon

Melem

Kevin Murphy: Young again Immortelle infused treatment oil  


Tigi: After Party Smoothing

L'Eau de Chloe

foto: Matko Stanković za GloriaGlam


Love,  A

ponedjeljak, 25. lipnja 2012.

Street Style Seconds ON SET with Shpitza Boutique

Love, Hate & Rock'n'Roll epizoda 3...Treća ujedno i posljednja epizoda naše priče, ljubavne priče ne Gornjem gradu, je došla svom kraju. Bilo je tu svega; svađanja, deranja, mirenja, grljenja, durenja i svega što već ide u tom ljubavnom paketu. Nadam se da vam se sviđa, nije nam bilo lako; neki su izgorjeli na suncu, neki dehidrirali, a neki umalo uganuli zglob, no sve za dobru fotografiju, jel. ;)

Sve što vidite na meni je Kling kojeg možete pronaći u Shpitza Boutique u Lovačkom rogu, a ovo sve je zabilježio sjajni fotograf Goran Čižmešija. Ekipa, bilo je divno!













xx, A

četvrtak, 21. lipnja 2012.

Street Style Seconds ON SET with Shpitza Boutique

Love, Hate & Rock'n'Roll, episode 1


Tako se zove prva serija fotografija koje potpisuje sjajni Goran Čižmešija za Shpitza Boutique summer lookbook 2012. Snimanje je prošlo u zabavi i dobrom raspoloženju, unatoč 30°C, prosvjedu koji se odigravao istovremeno i presvlačenju po haustorima gornjeg grada. 






Za stajling i frizuru je zaslužna Lea Đido, a za make up moja malenkost. U ulozi modela samo Tom Palinić i ja. Sve na meni je Kling koji možete pronaći u Shpitza Boutique, osim UN.DO ogrlica.









Peace & Love, A