Tijesto
- 40dag glatkog bijelog brašna, 20dag integralnog brašna
- 10dag šećera u prahu
- prstohvat soli
- 40dag maslaca
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1kg jabuka (najbolje malih domaćih)
- 1 žlica cimeta u prahu
- sok jednog limuna
Umiješati brašno, šećer, vanilin šećer te sol i prašak za pecivo. Otopljeni maslac dodavati tijestu dok se ne dobije glatka smjesa koja se ne smije lijepiti. Ostaviti pola sata u hladnjaku. Jabuke oprati i naribati, te umiješati cimet i limunov sok. Pustiti nekoliko minuta da otpusti. Tijesto podijeliti na dva dijela(veći i manji). Veći dio razvaljati na 1cm i prekriti dno posude za pečenje, te napuniti nadjevom od jabuka. Ostatak tijesta usitniti rukama u mrvice i potpuno prekriti nadjev. Pećnicu prethodno ugrijati na 180°C i peći 35-40min.
Dobar tek!
A
mljac!!!! ;)
OdgovoriIzbrišiowo Josipa praviiii!
OdgovoriIzbrišijavim kako je ispala :)
mljac!
http://babylovesfashion.blogspot.com/
hahah obavezno!
OdgovoriIzbrišianita prava si mi domaćica njam zovi mene jedan put na kolace kad dodjem u zg
OdgovoriIzbrišija sam pravila fritule sa jogurtom to probaj napravit jednostavno i brzo i njam
obožavam fritule, nisam ih jaaako dugo radila. ja isto stavim jogurt :). cmox
OdgovoriIzbrišiProbala jučer raditi! DIVAN JE! <3 Hvala što si ga podijelila sa nama!
OdgovoriIzbrišiAaaaaaaaaaaaaww jako mi je drago da si ga radila, I jos vaznije, da je uspio!!! Suuuuper :))))
OdgovoriIzbriši