srijeda, 28. ožujka 2012.

Aleksandar Žarevac

Novo je ime u hrvatskoj modi koje puno obećava. Široj javnosti se po prvi put predstavio na nedavno održanom Dove Fashion.hr-u i pobrao lovorike. Dečko s TTF-a je pokazao jednu snažnu, kompleksnu, ali i komercijalnu kolekciju koja je osvojila i publiku i kritiku, te dokazao da hrvatsko tržište vapi za mladim, talentiranim snagama neopterećenim boljkama struke. Svakako ću pratiti njegov daljnji rad i držati mu fige da bude barem jednako uspješan kao s posljednjom kolekcijom, a malo niže vam donosim mini intervju u kojem Aleksandar govori o svom radu, faksu i planovima za budućnost...Debitirao si na nedavno održanom Dove Fashion.hr-u, kritike su sjajne. Jesi li to očekivao?
Svi mi dizajneri priželjkujemo i nadamo se da će kritike biti odlične, ali da sam očekivao i nisam. Stvarno sam bio iznenađen kada su počele pristizati čestitke sa svih strana i to od ljudi čije ime puno znači u svijetu mode.


Koliko pomaže stečeno znanje na TTF-u kada je praktičan rad u pitanju?
Nažalost ne mogu se pohvaliti da sam stečeno znanje s fakulteta prenio na posao. Uz neke iznimke poput profesorice Nine Režek Wilson koji potiču napredak studenata situacija na TTF-u je poprilično loša i većina studenata je prepuštena sama sebi. Najgore je što veliki postotak studenata izađe s fakulteta s diplomom, a da nikada nisu imali praktičnog kontakta sa svijetom mode i ne znaju što ih očekuje.

Čitava kolekcija je monokromatska, što te inspiriralo?
S obzirom da je cijeli modni svijet poludio za neonskim bojama ja sam odlučio suprotstaviti se tome pa napraviti suprotno, cijelu kolekciju u bazično crno i bijeloj (ne)boji.

Jesi li kampanjac kada je priprema kolekcije u pitanju?
Nikako, važno mi je da sve ide kako treba i da držim stvari pod kontrolom, tako da izrada kolekcije u zadnji tren ne dolazi u obzir. Već sada znam što ću i kako raditi za sljedeću sezonu.

Što priželjkuješ u skoroj budućnosti kada je posao u pitanju?
Pa evo, kako sam već spomenuo u prethodnom odgovoru, nadam se da ću sljedeće sezone nastaviti suradnju s Dove Fashion.hr-om i predstaviti kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2013., a svakako bih volio početi na stvaranju vlastitog modnog brenda.
Pozdrav,

A


Ukoliko vas zanima njegov rad i želite ga kontaktirati, možete ga pronaći ovdje: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003620304004

1 komentar: