četvrtak, 16. kolovoza 2012.

Io amo Bombardelli!

Umjetnica i dizajnerica Tamara Bombardelli je točno ono na što njeno prezime podsjeća - bomba u pravom smislu te riječi, kada je u pitanju umjetnost, energija, kreativa i talent.
Bila sam više puta u Tamarinom studiju u Radićevoj i svaki put me iznenadi nevjerojatna energija koja kola tim prostorom i savršeno se isprepliće s njezinom osobnošću.

Mlada dizajnerica s londonsko milanskom adresom je pravo otkriće za skučeno, ustaljeno i pomalo dosadnjikavo hrvatsko modno tržište koje vapi za nečim drugačijim. Kaže Tamara da još jedino fali pravih kupaca, onakvih kakvi postoje vani; koji ti kupe kolekciju unaprijed i osiguraju egzistenciju.

Izravno, kratko i jasno odgovara na pitanja u mini intervjuu...

  • Koliko dugo traje ljubav prema modnom dizajnu i kada se javila?
Ljubav je pukla!!!!!!! Hahhahahhah.......traje još, s povremenim prekidima kao i svaka ljubav. Započela je kada sam iskreno počela raditi nešto drugačije i kreativnije, a to je otprilike zajedno sa prvim riječima i crtežima, a počela je pucati kada sam sve to ubacila u realni svijet pdv-a, poreza, spuštanja na razne nivoe rizika i nerazumijevnja okoline....ali ova prva ipak je jača. Umjetnost svake vrste jako je težak posao i za njega treba imati puno hrabrosti i avanturističkog duha! I talenta, naravno!

  • Koliko je tržište vani zahtjevnije i modno zrelije od našeg?
To su neusporedive razlike, ali da ne dužim, glavna razlika je ta da vani postoje ozbiljni kupci koji ukoliko im se sviđaju tvoji radovi plaćaju unaprijed i na taj način tvoj posao održavaju na životu. Ovdje to ne postoji. Ovdje tvoj posao održavaju na životu elementi iz prvog pitanja.
  •  Odakle crpiš inspiraciju?
 Bilo bi lakše pitanje - odakle je ne crpiš? Iz svega što živi i od nečega što i umire.....




  • Koje materijale preferiraš?
Ovisi o tome što radim - gumu, kožu, umjetnu kožu, plastiku...Jako volim razne vrste pletiva, svilu...ponavljam, ovisi što radim.
  •  Što nam spremaš za jesen?
 ...IZNENAĐENJE!!!!







A u pozadini je svirala Azra...

xx, A

 foto: A.D.
Tamarin dizajn pronađite ovdje: http://www.facebook.com/pages/tamara-bombardelli/264710973566004

Nema komentara:

Objavi komentar