Ako želite lagani i zdravi obrok, ova kombinacija je pun pogodak! Quiche možete pripremiti na bezbroj načina, dodavajući razne dodatke, a juha od celera i krumpira se jednostavno priprema i odličan je izvor vitamina C i vlakana.
Juha od celera i krumpira
Sastojci:
- 1/2 kg celera
- 2 manja krumpira
- sol, papar
- maslinovo ulje
Quiche s tikvicama, paprikom i pancetom
Tijesto:
- 250g glatkog pšeničnog brašna, 100g integralnog brašna
- 120g maslaca
- 1 jaje
- sol
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 2 tikvice
- 250g gljiva po izboru
- 1 crvena paprika
- 3 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 250g svježeg sira
- sol, papar
Umijesite tijesto za slane pite i stavite u hladnjak da odstoji cca 30min. Za to vrijeme umiješate jaja, kiselo vrhnje, svježi sir, sol i papar. Narežite tikvice i gljive na tanke ploške, a papriku na trake. Razvaljajte tijesto i položite u pleh za pečenje koji ste prethodno namazili maslacem, te posložite tikvice, gljive i papriku, pa sve to prelijte sa nadjevom (3 jaja+kiselo vrhnje+svježi sir+sol, papar). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C cca 40min.
Dobar tek, A
Njam njam njam! Juhu bih mogla i isprobati, zvuči super jednostavno!
OdgovoriIzbrišijako jednostavno. ja ti gotovo sve guste juhe radim na tu foru. skuham povrće, smiksam i dodam soli, papra i malo malsinovog ulja, samo mijenjam kombinacije. zdravo je i brzo, pa si to mogu spremati često.
OdgovoriIzbrišip.s. upravo radim gustu juhu od brokule, mrkve i svježeg đumbira i nema gripe! :)
Prefino zvuči! Isprobavam sigurno! :D
OdgovoriIzbrišiZasto je u nazivu jela panceta, a nigdje se u receptu ne spominje? :-)
OdgovoriIzbriši