ponedjeljak, 21. siječnja 2013.

Juha + Quiche


Ako želite lagani i zdravi obrok, ova kombinacija je pun pogodak! Quiche možete pripremiti na bezbroj načina, dodavajući razne dodatke, a juha od celera i krumpira se jednostavno priprema i odličan je izvor vitamina C i vlakana.

Juha od celera i krumpira 

Sastojci:
  • 1/2 kg celera
  • 2 manja krumpira
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
Celer i krumpir narezan na kockice stavimo kuhati u blago posoljenoj vodi u koji ulijemo malo maslinovog ulja. Kuhamo dok ne omekša. Kad su celer i krumpir skuhani procijedimo dio vode, te ostavimo otprilike pola vode u kojoj se kuhalo, zatim sve smiksamo sa štapnim mikserom. Kada smo dobili glatku smjesu (ako vam je pregusta dodajte još vode) dodamo po želji soli, papra i maslinovog ulja.


Quiche s tikvicama, paprikom i pancetom

Tijesto:
  • 250g glatkog pšeničnog brašna, 100g integralnog brašna
  •  120g maslaca
  • 1 jaje
  • sol
  • 1 žlica kiselog vrhnja
Nadjev:
  • 2 tikvice
  • 250g gljiva po izboru
  • 1 crvena paprika
  • 3 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 250g svježeg sira
  • sol, papar

Umijesite tijesto za slane pite i stavite u hladnjak da odstoji cca 30min. Za to vrijeme umiješate jaja, kiselo vrhnje, svježi sir, sol i papar. Narežite tikvice i gljive na tanke ploške, a papriku na trake. Razvaljajte tijesto i položite u pleh za pečenje koji ste prethodno namazili maslacem, te posložite tikvice, gljive i papriku, pa sve to prelijte sa nadjevom (3 jaja+kiselo vrhnje+svježi sir+sol, papar). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C cca 40min.






Dobar tek, A

4 komentara:

  1. Njam njam njam! Juhu bih mogla i isprobati, zvuči super jednostavno!

    OdgovoriIzbriši
  2. jako jednostavno. ja ti gotovo sve guste juhe radim na tu foru. skuham povrće, smiksam i dodam soli, papra i malo malsinovog ulja, samo mijenjam kombinacije. zdravo je i brzo, pa si to mogu spremati često.

    p.s. upravo radim gustu juhu od brokule, mrkve i svježeg đumbira i nema gripe! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zasto je u nazivu jela panceta, a nigdje se u receptu ne spominje? :-)

    OdgovoriIzbriši