srijeda, 22. svibnja 2013.

Love is Love


Zadnjih par godina, čuvajući svoje živce, sam odlučila potpuno ignorirati politiku i Crkvu, smatrajući da su i u jednoj i u drugoj članovi i vođe hrpa licemjera i podlaca koji djeluju, samo i jedino, u svoju korist. No, kada se neke odluke tiču mene, moje buduće djece i mojih prijatelja, teško je ignorirati i ostati hladan. Dakle, na današnji dan, mene je posebno sram što živim u Hrvatskoj i što pripadam Katoličkoj crkvi. Na neku foru, došao je u pitanje zdravstveni odgoj i skupljen je dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili jesu li za to da se u Ustavu brak definira kao zajednica muškarca i žene. Ne razumijem čega se boje, što ih plaši, kako, zašto, zbog čega??? Što će se dogoditi ako djeca nauče nešto o svom tijelu i funkcijama koje je ono u stanju, ako s tim što su naučili možda spriječe neke neželjene pojave koje im mogu odrediti život, ako budu odgovorniji, pametniji?!
Isto tako, ne razumijem zašto neki ljudi, zbog svog nekog odabira, nisu jednaki i ravnopravni s ostalima, zašto im nešto što je njima bitno, a time ne čine štetu nikome, želimo oduzeti, zabraniti? Ovih dana puno toga ne razumijem i hvata me tuga, jad i očaj što zemlju, u kojoj živim, dijelim s ljudima koji su licemjerni, nehumani, bezosjećajni, skučena uma i samim time izrazito opasni za sebe i za okolinu. S ljudima koji su se toliko odmaknuli od sebe i od vjere u koju se kunu, a koja je u svojoj prirodi neiskvarena i čista. S ljudima koji brane ljubav, stalno nešto guraju pod tepih i prešućuju, no možda sam ja potpuno krivo shvatila koncept braka, možda to i jest zajednica iz interesa, koristi ili kad ti se omakne dijete.
 Ono u što sam danas sigurnija nego ikad je, da ću svoje dijete naučiti da je seks zdrav, da voli svoje tijelo, da penis i vagina nisu sramota koju treba skrivati, da djecu ne donose rode i da je masturbacija super stvar ponekad, to će mu mama potvrditi iz prve ruke. Naučit ću je/ga da ljude može dijeliti samo na dobre i loše, da svima treba dati jednaku šansu i da svatko ima pravo na svoj odabir, kakav god on bio, da je ljubav jedino što vrijedi u ovom životu i da se za nju treba boriti svim silama, da bude pošten, iskren i da nikad ne čini drugome ono što ne želi sebi. Pored ljubavi, sloboda je najvažnija(u svim oblicima) i moramo je čuvati!


 


Love & Peace, A

3 komentara:

  1. Potpisujem sve sta si rekla, jako lijepo sroceno.

    OdgovoriIzbriši
  2. bravo, Anita! Zgrozena sam ljudima.. Pobjegla bi najradije zbog tih zatvorenih umova (i srca) al mislim da svugdje ima takvih.. Nazalost! Odlican post!
    Tvoje dijete ce biti odlican covjek, ako je suditi po mami :) :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo! Srecom, ja sam u Engleskoj, al me jako zalosti kad cujem ovakve stvari iz Hrvatske.

    OdgovoriIzbriši