ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Povrće u slatko ljutom umaku


Sastojci (za 2 osobe):
  • jedna manja tikvica
  • paket shi take gljiva
  • 2 mlada luka
  • malo češnjaka
  • 2 nasjeckane mrkve
  • rezanci za wok koji se ne trebaju kuhati
  • maslinovo ulje
  • slatko ljuti umak
  • sol, papar
Priprema:

Zagrijemo maslinovo ulje u woku ili tavi, dodamo nasjeckani luk i češnjak, te tikvice. Promiješamo. Nakon 2-3 minute dodamo gljive i mrkvu, te sve skupa promiješamo. Nakon 3-4 min dodamo slatko ljuti umak i podlijemo s vodom ukoliko je potrebno, odmah zatim dodamo i wok rezance te sve skupa dobro promiješamo dok se sve ne prožme, cca 2-3 minute koliko je rezancima dovoljno da se skuhaju u šugu od povrća.




U slast, A

2 komentara:

  1. super izgleda! gdje nabavljaš te rezance koji se ne trebaju kuhati?!

    OdgovoriIzbriši
  2. I ukusno je jako. Imaš ih za kupiti u Intersparu na odjelu za egzotična jela - meksička, azijska kuhinja itd. Ne znam točno kako se zovu, provjerim kad dođem doma pa javim!

    OdgovoriIzbriši