petak, 16. prosinca 2011.

Kruška/đumbir!

Haj,

Ovaj Božić sam odlučila ignorirati divovske shopping centre, te razno razne stvarčice koje vrište iz izloga  i napraviti nešto sama za svoje bližnje. Slučajno sam naletjela na odličan recept za marmeladu od kruške i đumbira, pa ga želim podijeliti s vama. Probajte, uživat ćete u okusu!

Sastojci za 10 malih teglica:

3kg oguljenih krušaka, 10dag đumbira, 20dag smeđeg šećera, korica i sok 1 limuna, 1 mala grančica ružmarina, 1 vrećica želina

Priprava:

Đumbir oguliti i narezati na kolutiće. Želin pomiješati s 3 žlice šećera. Ostatak šećera, narezane kruške i sve začine(limun & ružmarin) miješati u loncu na laganoj vatri dok smjesa ne zakipi. Kuhati još 5 minuta, izmiksati štapnim mikserom i umiješati želin. Kuhati još 5 minuta i marmeladu potom rasporediti u sterilizirane staklenke. Poklopiti, okrenuti naopačke i ostaviti da tako odstoji desetak minuta. Vratiti staklenke u pravilan položaj i kad se marmelada ohladi, spremiti u smočnicu/na balkon.

U slast! :)

p.s. Vas par me je pitalo još neke stvari, pa ih pišem tu da svi vide. Dakle, ružmarin obavezno izvaditi prije miksanja - on služi samo da pusti aromu. Dovoljno je držati 10min staklenke okrenute naopako da bi se zrak povukao prema dolje, a kada se staklenke potpuno ohlade stvori se podtlak koji čuva vašu marmeladu! Eto :) 



Broj komentara: 7:

  1. Mmmm, super jee!!! <3 Hvala tii!!! :***

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago mi je da ti se sviđa:). Uživaj! :-*

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvuči odlično! Ovo si možda napravim. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ej Anitice!izgleda super jednostavno, well done!

    OdgovoriIzbriši
  5. evo ideje što bih mogla raditi sutra popodne! hvala za originalnu ideju ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. ma ništa. drago mi je da vam se sviđa i da vas inspirira! to je i bit bloga! cmox

    OdgovoriIzbriši