srijeda, 28. prosinca 2011.

*My log has something to tell you*

Bok svima,

Jako mi je drago predstaviti mladu dizajnericu Leu Đido i njenu novu liniju nakita koja se zove "My log has something to tell you...". Zanimljivo je da Lea koristi isključivo predmete koje pronađe u prirodi i od njih stvara neodoljivo prstenje, broševe, privjeske... Ovo ljeto je izbacila svoju prvu liniju nakita "SeaWaste" koja je mene, a i mnoge, osvojila na prvu. Što nam je novoga pripremila pročitajte u mini intervjuu uz lookbook za jesen/zimu.


- Kako si došla na ideju da radiš nakit od naplavina?
Sasvim slučajno, kako to već i biva sa svim dobrim idejama. Uvijek sam skupljala mala blaga po plaži; kamenje, školjke, naplavine...pa sam tako najprije sebi napravila jedan broš, a onda sam odlučila napraviti i cijelu kolekciju nakita samo od morskih naplavina koju sam stoga i nazvala - "Sea Waste".
U drugoj kolekciji " My log has something to tell you..." napravila sam mali odmak od naplavina i koristila sam grančice i drvca koja sam skupila u gradskom parku šumi Zelengaj.

- Što te inspirira?
To je uvijek teško pitanje. ;) Inspiracija je sve i ništa, kratko dođe i brzo ode, ali kada me posjeti uvijek mi ostavi nešto lijepo o čemu mislim danima i čime se zabavljam dok ne napravim nešto što me veseli.
Mislim da me u zadnje vrijeme ponajviše inspiriraju priroda i društvo, ali i neke drage tv serije koje odgledam i po nekoliko puta kad sam u tom raspoloženju.

- Uspiješ li prodati nakit?
Pa zapravo i uspijem! Imam jako puno dobrih i dragih prijateljica koje uvijek zdušno podržavaju moj rad i zahvaljujući njima dosta toga i prodam. :)

- Sve je više mladih, talentiranih dizajnera, ima li mjesta za sve na tržištu?
 Trenutno je poprilično živo na našoj dizajnerskoj i handmade sceni, što mi je super. Mislim da ima mjesta za sve i da ima još puno prostora za nove ljude i nove ideje. I vjerujem da će oni s dobrim idejama, kvalitetnom izradom i prezentacijom proizvoda uvijek naći put do svojih kupaca.

- Vidiš li se u budućnosti kao dizajnerica nakita?
Budućnost, hmm...vidim, osim što se vidim u barem tri uloge koje nemaju veze s dizajnom nakita, svakako se vidim i u ulozi dizajnerice nakita i već razmišljam o novoj kolekciji za koju mislim da će biti nešto drugačija od ovoga što sam do sada radila.


Lookbook fw 11/12 "My log has something to tell you..." by ĐidoLe











Fotograf: Marko Dragičević, Stajling: Lea & Anita, Model: moja malenkost




p.s. nakit možete pogledati/kupiti u Shpitza boutigue u Lovačkom rogu (prvi dućan s desne strane), u Zagrebu.


Broj komentara: 9: