četvrtak, 19. siječnja 2012.

Pita od jabuka

Nakon dužeg vremena sinoć sam napravila jedan od dražih kolača u mom domu - pitu od jabuka. Recept je malo mamin, malo bakin, malo moj, a rezultat je prefin! Evo recepta:

Tijesto
  • 40dag glatkog bijelog brašna, 20dag integralnog brašna
  • 10dag šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 40dag maslaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
 Nadjev
  • 1kg jabuka (najbolje malih domaćih)
  • 1 žlica cimeta u prahu
  • sok jednog limuna
Priprava
Umiješati brašno, šećer, vanilin šećer te sol i prašak za pecivo. Otopljeni maslac dodavati tijestu dok se ne dobije glatka smjesa koja se ne smije lijepiti. Ostaviti pola sata u hladnjaku. Jabuke oprati i naribati, te umiješati cimet i limunov sok. Pustiti nekoliko minuta da otpusti. Tijesto podijeliti na dva dijela(veći i manji). Veći dio razvaljati na 1cm i prekriti dno posude za pečenje, te napuniti nadjevom od jabuka. Ostatak tijesta usitniti rukama u mrvice i potpuno prekriti nadjev. Pećnicu prethodno ugrijati na 180°C i peći 35-40min.



Dobar tek!

A

Broj komentara: 7:

  1. owo Josipa praviiii!
    javim kako je ispala :)
    mljac!

    http://babylovesfashion.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. anita prava si mi domaćica njam zovi mene jedan put na kolace kad dodjem u zg
    ja sam pravila fritule sa jogurtom to probaj napravit jednostavno i brzo i njam

    OdgovoriIzbriši
  3. obožavam fritule, nisam ih jaaako dugo radila. ja isto stavim jogurt :). cmox

    OdgovoriIzbriši
  4. Probala jučer raditi! DIVAN JE! <3 Hvala što si ga podijelila sa nama!

    OdgovoriIzbriši
  5. Aaaaaaaaaaaaaww jako mi je drago da si ga radila, I jos vaznije, da je uspio!!! Suuuuper :))))

    OdgovoriIzbriši