utorak, 24. travnja 2012.

Trostruki užitak


Dugo sam se mučila s nazivom ovog kolača, jer ima toliko pridjeva za nešto ovako savršeno, a opet jednostavno za pripremiti. Idealno kad vam gosti jave da su na parkiralištu, jer za pripremu vam treba svega 30minuta, ako uzmemo u obzir da voće i sladoled već imate:).

Dakle kolač se sastoji od tri dijela, prvi je biskvit od čokolade, zatim sladoled od vanilije i šumsko voće.

Biskvit od čokolade i maslinovog ulja

125g čokolade za kuhanje
125ml maslinovog ulja
4 jaja(žumanjci i bjelanjci odvojeni)
50g šećera

Rastopiti maslinovo ulje s čokoladom. Tući žumanjke i šećer pa ih umješati u smjesu s čokoladom. Istući bjelanjke u snijeg i umiješati ih u smjesu s čokoladom i žumanjcima. Namastiti kalup za tortu maslinovim uljem i izliti smjesu unutra. Peći 15-ak minuta na 200 stupnjeva. Paziti da se ne sasuši previše, mora biti lagano kremasto, skoro kao sufle.




p.s. Ovo gore sam prvi put probala u Zagorju kod Nives Bošnjak i oduševila se, te odlučila napraviti svoju varijaciju istog kolača, samo sa sladoledom i voćem. Nina, hvala ti na najfinijem receptu.

Kad je biskvit gotov, složite ga na tanjuru zajedno sa sladoledom od vanilije i bilo kojim bobičastim voćem. Postoji smrznuto šumsko voće od Leda, ali idealno bi bilo kad bi voće bilo svježe. Ista je stvar sa sladoledom, ako imate vremena napraviti svoj sladoled bilo bi sjajno. No, poslužit će i kupovni.







U slast!

Pusa, A



2 komentara:

  1. Jooj, ovo je grijeh :D
    Savršen grijeh...<3

    Obožavam ga jest. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, ovo je divno...Savršenstvo, čokolada, sladać i k tome voće. ne može bolje!

    OdgovoriIzbriši