nedjelja, 20. svibnja 2012.

Džem od jagoda


Smatram da sezona jagoda traje prekratko, pa sam ih odlučila zarobiti u obliku džema da što duže mogu u njima uživati. Recept je jednostavan i brz, a rezultat teško da može ispasti loš.

Za 10 teglica vam je potrebno:
  • 3kg jagoda
  • 2 želina
  • 150ml nektara od crnog ribizla
  • 40dag smeđeg šećera
Jagode narežete na komadiće, one skroz male možete ostaviti cijele, pa slažete u lonac red jagoda, red smeđeg šećera i tako do kraja. Poklopite i ostavite da odstoji 2-3 sata.
Odstajale jagode stavite na vatru, odmah im dodajte nektar crnog ribizla i miješajte par minuta, zatim dodajte želin pomiješan s 2 žlice šećera te miješajte još jedno 10-15 minuta. Smjesa će nakon toga svega još uvijek biti  poprilično tekuća, ali ne brinite, zgusne se tek nakon punjenja. Prethodno zagrijane staklenke (u pećnici na 50°C) punite sa džemom, čvrsto zatvorite poklopac i okrenite naopako da se stvori podtlak i na taj način duže sačuva vaš džem. Neka se napunjene staklenke postupno ohlade u zagrijanoj pećnici, koju ste ugasili kad ste stavili staklenke.







U slast, A

Broj komentara: 5:

  1. Ovo je super ideja. Znaš što si stavila unutra, nema podvala... Muž i ja radimo džem od šljiva, sličan recept, vrlo jednostavan...jedina muka je očistiti 5,6 kg šljiva, nokti su mi danima u komi! ;) I.

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš lijepo si fotkala, sigurno je i fino:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako je fino i dosta jednostavno za napraviti, samo da, i ja sam se namučila sa rezanjem jagoda. Bilo ih je mali milijun! No, isplatilo se :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mljac...moram ovo probat napraviti! Obožavam jagode! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja mislim da ću uskoro i drugu turu, još malo pa nestalo :)

    OdgovoriIzbriši