srijeda, 6. lipnja 2012.

Long live the Queen



Povodom jubileja kraljice Elizabeth - 60 godina vladavine, svi mediji su lagano poludjeli, što je i razumljivo. Tako ni ChinaSM nije izuzetak. Uvijek je zanimljivo pratiti nešto što je podsjetnik na davna vremena kada su svijetom upravljali kraljevi i kraljice. Elizabeth II. danas nema neku krucijalnu funkciju kada je upravljanje kraljevstvom u pitanju, ali svakako podsjeća svijet na silu i veličinu kakva je Engleska nekad bila.

Rođena između dva svjetska rata 1927. godine odgajana je da jednog dana postane kraljica. Iako je Elizabeth bila tek treća u nizu za prijestolje, igrom slučaja njezin stric kralj Edward je abdicirao, a nešto kasnije joj je preminuo otac, kralj George VI.

2.lipnja 1953. u Westminster-skoj opatiji proglašena je engleskom kraljicom. U međuvremenu je sudjelovala u drugom svjetskom ratu kao vozač i mehaničar u pomoćnim terirorijanim snagama, udala se za grčko-danskog princa Filipa i rodila dvoje djece Charles-a i Anne.

2007. godine postala je najstariji vladajući britanski monarh, a na svoj 81 rođendan te iste godine dala je javnosti do znanja da ni zbog starosti nema namjeru abdicirati.
























xx, A

izvor: vogue.co.uk


3 komentara: