Nedavno sam, nakon duuugo vremena, odlučila opet to spremiti i oduševilo me. Doduše, ovaj put s nekim novim i zanimljim dodacima:).
Za dvije osobe:
- jedna konzerva tune (ja volim onu u vodi, a ne u ulju)
- vrhnje za kuhanje (malo pakiranje)
- gorgonzola
- parmezan
- češnjak
- svježi peršin
- maslinovo ulje
- kapare
- njoki ili tjestenina
Na tavi lagano prepržimo češnjak na maslinovom ulju, zatim dodamo vrhnje za kuhanje, 1dcl bijeloga vina, sol, papar i peršin. Pustimo koju minutu da se krčka, pa dodamo tunu, gorgonzolu i parmezan. Kuhamo još 5-10 min uz stalno miješanje. U međuvremenu smo skuhali njoke (u mom slučaju), istresli ih u tanjur i prelili umakom s tunom koji smo prethodno pripremili. Na kraju još pospemo sve s kaparama i svježe naribanim parmezanom.
Dobat tek, A
Izgleda odlicno. Mislim da ce uskoro da posluzi svrsi i u mojoj kuhinji :)
OdgovoriIzbrišixoxo
pripremam vrlo sličan umak s tunjevinom,vrhnjem za kuhanje i sitno sjeckanim maslinama :)
OdgovoriIzbrišiJendnostavna i brza jela su neizostavna u mojoj kuhinji, em sam brzo gotova, em ostaje nutrititvna vrijednost namirnica! Odličan recept! Ilina
OdgovoriIzbrišiJao obožavam sve što ima veze s tjesteninom! Radim nešto vrlo slično ovome.. :D
OdgovoriIzbriši