petak, 5. listopada 2012.

Studentski ručak

Ovo jednostavno i brzo pripremljeno jelo je bilo često na stolu za vrijeme mojih studentskih dana. Kako nisam voljela jesti u menzi, kuhala sam doma kada god bih imala vremena za to, no nisam mogla nadmašiti svoju cimericu koja je spremanje ovog jela svela na proste faktore (samo tuna bez ičega + njoki). :)
Nedavno sam, nakon duuugo vremena, odlučila opet to spremiti i oduševilo me. Doduše, ovaj put s nekim novim i zanimljim dodacima:).

Za dvije osobe:
  • jedna konzerva tune (ja volim onu u vodi, a ne u ulju)
  • vrhnje za kuhanje (malo pakiranje)
  • gorgonzola
  • parmezan
  • češnjak
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • kapare
  • njoki ili tjestenina

Na tavi lagano prepržimo češnjak na maslinovom ulju, zatim dodamo vrhnje za kuhanje, 1dcl bijeloga vina, sol, papar i peršin. Pustimo koju minutu da se krčka, pa dodamo tunu, gorgonzolu i parmezan. Kuhamo još 5-10 min uz stalno miješanje. U međuvremenu smo skuhali njoke (u mom slučaju), istresli ih u tanjur i prelili umakom s tunom koji smo prethodno pripremili. Na kraju još pospemo sve s kaparama i svježe naribanim parmezanom.




Dobat tek, A

4 komentara:

  1. Izgleda odlicno. Mislim da ce uskoro da posluzi svrsi i u mojoj kuhinji :)

    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  2. pripremam vrlo sličan umak s tunjevinom,vrhnjem za kuhanje i sitno sjeckanim maslinama :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jendnostavna i brza jela su neizostavna u mojoj kuhinji, em sam brzo gotova, em ostaje nutrititvna vrijednost namirnica! Odličan recept! Ilina

    OdgovoriIzbriši
  4. Jao obožavam sve što ima veze s tjesteninom! Radim nešto vrlo slično ovome.. :D

    OdgovoriIzbriši