Jedna od dražih pita definitvno. Probala sam ju prvi put, prošle godine, na ručku kod prijatelja u Bedekovčini. Osvježava i sladi, samo pripazite sa šećerom. Ako ne volite jako slatko slobodno prepolovite dozu zadanu u receptu. ja uvijek malo reduciram šećer.
Tijesto:
pola kg oštrog brašna
25dag maslaca
2 jaja
2 žumanjka
2 žlice kiselog vrhnja
7,5 dag šećera
prašak za pecivo
Brašno i maslac se malo izmiješaju, pa se doda prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i sve se promiješa. Posebno se umute cijela jaja, žumanjci i kiselo vrhnje pa se sve doda u smjesu od brašna i mijesi rukama dok se ne pretvori u glatku, jednoličnu smjesu.
Krema:
3 jaja
80ml soka od limuna
150g šećera
55g maslaca
korica dva limuna
Izmiješati jaja,sok od limuna i šećer, te kuhati dok se ne dobije gusta glatka smjesa pa maknuti s vatre, dodati maslac i limunovu koricu i promiješati da se maslac rastopi. Na kraju izliti u kalup na prethodno razvaljano tijesto.
Pita se peče nekih 20-ak minuta na 200 stupnjeva, ali najbolje se može vidjeti kad je gotova prema korici tijesta, rubovi poprime neku zlatnosmeđu boju.
Adela i Nives Bošnjak, hvala na predivnom receptu! :)
xx, A
Njam! probam! :)
OdgovoriIzbrišiNešto slično sam bila radila.. :D Prefino!
OdgovoriIzbrišinjami dobro zvuči i izgleda :)
OdgovoriIzbrišihttp://babylovesfashion.blogspot.com/