subota, 21. rujna 2013.

Ljuto povrće


Danas mi se baš jelo nešto "papreno" da malo prodrma metabolizam, a jednostavno i brzo spremljeno jer nisam imala previše vremena za nakuhavanje. Ovo fino ljuto/slatkasto thai jelo će vas oduševiti ukoliko ste ljubitelji azijske kuhinje, a posebno ako nemate baš preveliki izbor namirnica doma, u trenutku kada glad već napada.

Neću pisati točnu količinu narminica jer sam sve radila od oka, pa ću pokušati pojasniti step by step pripremu za jednu osobu.

Pripremite vodu s malo soli, te ubacite šalicu riže (količina za jednu osobu). Zatim, narežete jednu veću mrkvu na trakice, isto to učinite s pola crvenog luka, roga paprikom. i baburom. Gljive (ja volim shi take i zlatne šampinjone) narežete na veće komade.
U među vremenu ste već zagrijali wok ili tavu (bilo bi idealno da ste ga zagrijali s mješavinom ulja koje se koristi u azijskoj kuhinji), te ubacite najprije povrće i podlijevajte sa soja umakom, te kad lagano omekša nakon 2-3min, ubacite gljive. Dodate sezam, suncokretove sjemenke, malo chilija u prahu i svježi naribani đumbir, te još koju kap soja umaka ako je potrebno.
Riža je već skuhana i ocijeđena, sad ju još samo združite s wok povrćem i to je to! Voila!






Dobar tek, A

Nema komentara:

Objavi komentar