Sastojci za 2 osobe:
- svežanj divljih šparoga
- vrganji (mogu biti bilo koje druge gljive, ja sam imala zamrznute i blanširane vrganje od prošle sezone)
- 1 tikvica
- fuži
- maslinovo ulje
- 2dcl bijelog vina
- češnjak
- grana padano/ribanac
- sol, papar
U zdjeli zagrijete posoljenu vodu, te kada prokuha dodate narezane šparoge i kuhate cca 4-5minuta. Na maslinovom ulju lagano popržiti češnjak, odmah dodati vrganje, miješati par minuta, zatim dodati tikvice, podliti s bijelim vinom, te dodati sol i papar. Miješati cca 10minuta, dodati ribanca/grana padano po želji, zatm dodati šparoge, te fuže i sve dobro promiješati.
foto: A.D.V.
Zagreb 03/14
U slast,
A
baš ukusno izgleda :)
OdgovoriIzbrišiZanimljivo izgleda ova tjestenina, definitivno ju moram probati napraviti. djevičansko ulje
OdgovoriIzbriši