petak, 11. travnja 2014.

Spring file: Fuži/Vrganji/Šparoge


Sastojci za 2 osobe:
  • svežanj divljih šparoga
  • vrganji (mogu biti bilo koje druge gljive, ja sam imala zamrznute i blanširane vrganje od prošle sezone)
  • 1 tikvica
  • fuži
  • maslinovo ulje
  • 2dcl bijelog vina
  • češnjak
  • grana padano/ribanac
  • sol, papar

U zdjeli zagrijete posoljenu vodu, te kada prokuha dodate narezane šparoge i kuhate cca 4-5minuta. Na maslinovom ulju lagano popržiti češnjak, odmah dodati vrganje, miješati par minuta, zatim dodati tikvice, podliti s bijelim vinom, te dodati sol i papar. Miješati cca 10minuta, dodati ribanca/grana padano po želji, zatm dodati šparoge, te fuže i sve dobro promiješati.



foto: A.D.V. 
Zagreb 03/14


U slast,

A

2 komentara: