- noodles
- 2-3 mrkve
- pola kg mahuna
- 1 roga paprika
- 1 crveni luk
- 2kom pilećeg filea
- sezamovo i maslinovo ulje
- svježi đumbir
- teriyaki umak
- soya sos
- pola limuna
Priprema:
Piletinu izrežite na kockice i marinirajte u teriyaki-ju, soku pola limuna, soya sosu i maslinovom ulju, te ostavite da odstoji cca pola sata. Za to vrijeme nasjeckate povrće na trakice i zagrijete tavu na sezamovu ulju. Kada je ulje vrelo ubacite mariniranu piletinu, miješate 2-3min dok se ne preprži sa svih strana, te ju izvadite rupičastom žlicom van. Zatim u sos koji je pustila piletina ubacite povrće i brzo miješate podlijevajući sa soja sosom. Nakon 3-4 minute ubacite piletinu ponovno, dodate malo naribanog đumbira, te sve skupa dobro promiješate. Zatim ubacite prethodno kratko kuhane rezance i sve dobro promiješate još par puta.
U slast, A
Pogledajte odličnu ponudu maslinovog ulja na linku, uz odličan tekst o prednostima ulja te zašto ga je zdravo koristiti. zdrava prehrana
OdgovoriIzbriši