četvrtak, 24. travnja 2014.

Wok ok

Sastojci:
  • noodles
  • 2-3 mrkve
  • pola kg mahuna
  • 1 roga paprika
  • 1 crveni luk
  • 2kom pilećeg filea
  • sezamovo i maslinovo ulje
  • svježi đumbir
  • teriyaki umak
  •  soya sos
  • pola limuna

Priprema: 
Piletinu izrežite na kockice i marinirajte u teriyaki-ju, soku pola limuna, soya sosu i maslinovom ulju, te ostavite da odstoji cca pola sata. Za to vrijeme nasjeckate povrće na trakice i zagrijete tavu na sezamovu ulju. Kada je ulje vrelo ubacite mariniranu piletinu, miješate 2-3min dok se ne preprži sa svih strana, te ju izvadite rupičastom žlicom van. Zatim u sos koji je pustila piletina ubacite povrće i brzo miješate podlijevajući sa soja sosom. Nakon 3-4 minute ubacite piletinu ponovno, dodate malo naribanog đumbira, te sve skupa dobro promiješate. Zatim ubacite prethodno kratko kuhane rezance i sve dobro promiješate još par puta.




U slast, A

1 komentar:

  1. Pogledajte odličnu ponudu maslinovog ulja na linku, uz odličan tekst o prednostima ulja te zašto ga je zdravo koristiti. zdrava prehrana

    OdgovoriIzbriši