petak, 27. travnja 2012.

Ivan Ledenko: dok ima žena biti će i inspiracije...

Najproduktivniji hrvatski dizajner ženske obuće Ivan Ledenko na nedavno održanom Cro-a-porteru predstavio je kolekciju cipela i torbica za proljeće/ljeto 2012. Ledenko cipele su poznate po neodoljivom dizajnu, kvaliteti i udobnosti, što mogu potvrditi kao ponosna vlasnica jednog takvog para cipela:). Iz sezone u sezonu Ledenko nas oduševljava svojim dizajnom i izradom, a što sam dizajner kaže na sve to pročitajte u mini intervjuu koji vam donosim.


Koliko je vremena potrebno da se izradi, recimo, jedna ženska salonka?
Za izradu je obično potrebno oko 5-7 radnih dana, ovisno o kompleksnosti dizajna.

Prošli mjesec ste na Cro-a-porteru predstavili još jednu sjajnu kolekciju. Jeste li zadovoljni potražnjom s obzirom na tešku ekonomsku situaciju? 
Ekonomska situacija je teška, ali kako mi ne radimo serijsku proizvodnju, nego izrađujemo svaku cipelu s puno ljubavi, takva cipela uvijek nađe svoju pepeljugu:).


Odakle crpiš inspiraciju?
Žena je inspiracija za naše cipele i dok ima žena biti će inspiracije. Kad radiš ono što voliš onda inspiracija nije nikakav problem.

Nedavno si se udružio s bratom Alenom Ledenkom koji je također dizajner cipela i zajedno ste došli do zanimljivog rješenja. O čemu se točno radi?
Brata i ja skupa razvijamo baletanku koja će biti vizualno niska, a ipak će imati oko 3cm visine. Znači, dobiti će se znatno na udobnosti, a vizualno se neće promijeniti (ravne cipele nisu zdrave za hodanje jer se nepovratno troše masni jastučići na tabanima).



Postoje li planovi za širenje van granica?
Upravo radimo na otvaranju web prodaje pa ako se negdje vani pokaže veliki interes za naše cipele vjerojatno ćemo tamo i otvoriti dućan.









izvor: cro-a-porter.hr, privatne fotografije


Do čitanja, A


Do ovih božanstevnih cipela možete doći ovdje: http://www.ledenko.hr/sezona_2011.asp i ovdje: http://www.facebook.com/pages/Ivan-Ledenko/172908656062143, te na prodajnim mjestima u Splitu i Zagrebu.

1 komentar: