utorak, 17. travnja 2012.

Mura Pehnec



Mlada dizajnerica, trenutno na porodiljnom, je odlučila iskoristiti malo slobodnog vremena koje joj njena curica podari dok spava i stvoriti ove predivne kožne torbice. Mura je javnosti poznata po ženstvenim i nježnim kolekcijama, a takve su i torbe. U intervjuu priča o majčinstvu, poslu koji ju sve više vuče, svom ateljeu u Varaždinu i tobicama koje je nedavno izbacila, a ja vam donosim mini editorial s Mura torbicom u glavnoj ulozi. :)




Što ima novo u ateljeu Mure Pehnec?
Novo? Uh, proljeće je, sve se budi pa tako i kreativnost na poseban način. U ateljeu se uredno radi iz sezone u sezonu, doduše manje zadnjih godinu dana dosta manje zbog porodiljnog, al' rado "ukradem" slobodni trenutak i odem raditi. Sve je to manjeg inteziteta nego prije, ali radi se vrijedno i stalno.




Kako si se odlučila na kolekciju torbi?
Torbe su skupa sa cipelama tiha patnja, posebno ih volim i dizajnirala sam ih već prije u par kolekcija. Ova priča je počela ove zime kad je dijete navršilo 6mjeseci, pa sam imala malo više slobodnog vremena i odlučila napraviti nešto za sebe. Na skladištu sam imala prekrasne kože koje sam željela iskoristiti i tako su nastale torbe koje su zatim vidjele prijateljice i stvar se brzo zakovitlala. Svo to vrijeme sam zapravo razmišljala o povratku na posao, gdje i kako krenuti opet, a da bude nešto novo i "bi torba"!
Trenutno radim na web shopu koji će starta poslije ljeta, a na kojemu će se moći naručiti i torbe.



Hoćemo li te u skoroj budućnosti vidjeti na nekom od modnih događanja?
Pa nakon par sezona, nadam se. Trenutno se stvarno borim s usklađivanjem poslovnih obaveza i majčinstva, no veselim se vremenom koje je preda mnom.

Kada dizajniraš odjeću, torbe kakvim ženama se obraćaš? Postoji li tip žene u kojoj želiš vidjeti svoj dizajn?
Svi nekako živimo brzo i sve više nastojimo brinuti o kvaliteti života. Voljela bih da moj dizajn nose žene koje brinu između ostalog i o tome što nose. U moru umjetnih materijala da znaju izabrat nešto drugačije i finije, da prepoznaju kvalitetnu kožu, jedinstvenost svakog modela i dizajn kojeg mogu nositi u svakoj prilici.
Bitno mi je da uživaju u komadima koje nose.












Ako vam se sviđa što Mura radi možete joj se javiti ovdje: http://www.facebook.com/pages/Modni-atelje-Mura-Pehnec/119258169453

4 komentara: