četvrtak, 7. veljače 2013.

Mali dom s velikim srcem


Već duže mi se mota po glavi da s vama podijelim ovu toplu, ljudsku i nadasve inspirativnu priču. Naime, cijenjeni i talentirani zagrebački frizer Mijo Majhen je odlučio ostaviti sve za sobom, preokrenuti svoj život naopačke i otići tamo gdje je puno potrebiniji. U Afriku, točnije selo Lower Subukia u Keniji. U sirotište Mali dom koji vodi misionar fra Miro Babić.



Neki dan Mijo i ja malo čavrljamo i on mi kaže kako ne zna što bi novo rekao za moj blog, kad je već sve rekao o Africi, jer tu se osjeća kao doma, ništa mu se nije zapravo promijenilo i ne zna kaj će kad se vrati:). E pa Mijo, ostani što duže tamo, jer kod nas i nije baš najbolje. Sve sivo, tmurno i tužno, dobre vijesti baš i nisu česte, zato ih moramo stvarati sami. Svaki dan.




Divno je to kad netko ostavi trajni trag na tebi, kada tvom životu da novi smisao i sve oko tebe se čini boljim, ljepšim. Nadam se da će vas Mijina priča inspirirati i potaknuti da učinite nešto dobro, za sebe, ali i za druge.



Evo što kažu dječica: "Bok! Mi smo afrička djeca iz sirotišta Mali dom (St Antony's Small Home) koje se nalazi u selu Lower Subukia u Keniji. Ovo sirotište vodi mladi hrvatski misionar fra Miro Babić. Sjajan dečko! Jako ga volimo jer nam je dao šansu za život koju inače nismo imali. Mnogi od nas bili su napušteni i ostavljeni u grmlju, na putu… Ostali smo bez roditelja ili su nas napustili zbog fizičkog invaliditeta s kojim su neki od nas rođeni, a ovdje u Africi ih smatraju sramotnim. A fra Miro - izgradio je ovo naše utočište - Mali dom, brine se da svaki dan dobijemo bar dva obroka i da možemo pohađati školu. Zato smo jako sretna djeca!"




"Da bi se mogao brinuti za nas fra Miri je potrebna pomoć dobrih ljudi širom svijeta. Zato, ako želite biti dio naše male - velike zajednice, za početak lajkajte našu stranicu, a recite i svojim frendovima :) https://www.facebook.com/Malidom.Africa
Bez financijske pomoći i njegove su ruke nažalost vezane. A ovdje znače jako, jako puno! Fra Miro sa svakim novčićem pomakne novi veliki kamen koji stoji na našem putu."





"Pošaljite nam fejs poruku ili nam pošaljite pisamce na adresu Small Home, P.O. Box 111, 20109 Subukia KENYA
Zahvalni smo za svaki sweetie, olovku, plastelin, igračkicu, haljinicu, majicu…



                             foto: privatni album

Ako mislite da nam možete pomoći ovo je račun na koje možete uplatiti svoju donaciju. Ili proslijedite link na fejs stranicu ako znate nekoga tko nam može pomoći." https://www.facebook.com/Malidom.Africa
 
Za volontiranje se možete javiti na mail volonteri@putdobrote.hr

Za uplate iz Hrvatske:
Naziv primatelja: Humanitarna udruga "Put dobrote", Medarska 56 B, 10000 Zagreb
Broj računa primatelja: 2340009-1110539216
Model: 18
Poziv na broj odobrenja: 3000
Opis plaćanja: Donacija za humanitarnu pomoć

                                     
                                         


 Love, A






1 komentar:

  1. Lijepa i inspirativna priča. Divim se ljudima koji tako dignu korijenje i odsele volontirati i pomagati, a ovoj djeci stvarno treba pomoć. Potaknut ću ljude da lajkaju barem Facebook stranicu :)

    OdgovoriIzbriši