srijeda, 5. lipnja 2013.

ChocoJazz: "Naše pjesme su namijenjene svima onima koji vole, i pri tom, uvijek malo pate."Dvije svestrane, talentirane i kreativne djevojke, Lea i Nina, čine zanimljiv glazbeni dvojac pod zajedničkim imenom ChocoJazz. Vjerojatno ćete odmah pomisliti kako jedna voli čokoladu, a druga jazz, što je možda i točno, no sa sigurnošću mogu reći da ja volim ChocoJazz:). Muzika koju Nina i Lea zajednički stvaraju i udahnjuju joj život je naprosto čarobna. No, da ja ne blebetam dalje, jer riječi su ovdje suvišne, uskoro se možete uvjeriti i sami o čemu pričam, i to na nastupu uživo ove subote, kada djevojke predstavljaju svoj prvi album "ChocoJazz". U intervjuu niže upoznajte glavne i odgovorne akterice ove priče...


CSM: Iako postojite, stvarate i djelujete zajedno već neko vrijeme, za par dana, točnije 08.06., imate promociju svog debitantskog albuma. Jeste li uzbuđene? Što očekujete od albuma?

Lea: Jako smo sretne i uzbuđene jer već neko vrijeme radimo na tome i veselimo se što je konačno došao i taj dan, promocija albuma. Od albuma očekujemo da se ljudima svidi i da ga puno, puno slušaju. :)
      
Nina: Jako smo uzbuđene, veselimo se i albumu i promociji. Cijeli proces nastanka albuma bio je uzbudljiv i intenzivan, osobito suradnja s našim producentima Ksenijom Ladić i Matijom Vojvodićem. Rezultat je ChocoJazz kakvog još do sada niste čuli. :) Nadamo se da će se album svidjeti starim fanovima, koji su do sada navikli na naš minimalistički zvuk, ali i da će privući nove slušatelje. Prije svega želimo da ljudi uživaju slušajući taj album, i da ga slušaju što više, jer smo baš ponosne na njega.


 CSM: U kojoj mjeri je bitno glazbeno obrazovanje kao podloga za stvaranje glazbe i za vođenje benda?
Nina: Glazbeno obrazovanje zasigurno olakšava i ubrzava neke stvari, ali nije presudno. Dokaz tome su brojni talentirani glazbenici bez formalnog glazbenog obrazovanja. Mislim da je najbitniji konstantni rad na sebi.

Lea: Meni nije bitno jer imam Ninu koja je glazbeno obrazovana. Ja nisam završila glazbenu školu do kraja pa sam sretna što je Nina ta koja jest, jer dobro dođe kad netko zna koji je to akord koji si upravo stisnuo na harmonici i baš je super!


      CSM:  Kojoj publici se ChocoJazz obraća?

      Nina: Nemamo neku ciljanu publiku, glazba nam je dosta eklektična pa se sviđamo ljudima koji slušaju najrazličitiju glazbu. No, stihovi su nam najčešće ljubavni i pisani iz ženske perspektive, pa se možda netko može s time poistovjetiti.
       
 Lea: Svima onima koji vole i pri tome uvijek malo pate.
CSM: Kako su, i jesu li, podijeljene uloge u bendu?

Lea: Kako smo samo nas dvije u bendu lako nam se dogovoriti u vezi bilo čega. Jedna dođe s nekom idejom i od toga napravimo stvar. Nina je više odgovorna za glazbu, a ja sam do sada više bila za tekstove, ali Nina je zadnje vrijeme bila višestruko inspirirana pa je pisala i tekstove, rekla bih da je više patila

Nina: Uglavnom dijelimo zadatke između nas dvije. Za tekstove smo podjednako zaslužne, možda ja malo više za glazbu. Ali svaka doprinese na svoj način i svojim instrumentom.


CSM: Što za vas znači ovaj album?
 
Lea: Neopisivu sreću...jer predivno je iskustvo uopće biti u bendu i stvarati glazbu, a onda još sve to i izdati, zapisati na komad plastike i preslušavati stvar po stvar, to je kao da si sam sebi digao spomenik!

Nina: Ovaj album na neki način zaokružuje naš dosadašnji rad. Namjerno smo na njemu odlučile pristupiti našim pjesmama drugačije nego na našim dosadašnjim nastupima uživo. Zato smo surađivale sa Ksenijom i Matijom koji su pjesmama dali novi štih i obogatili im aranžmane, pogotovo dodajući elemente elektroničke glazbe. Na albumu su svirali i moj dečko Alexander Forstner (bubnjevi) i Lein muž Branimir (bas). Zato je za nas ovaj album poseban, i kao naš prvijenac, ali i kao lijepa priča.CSM: Pratite li modu? Što ćete nositi ovog ljeta?

Lea: Ne pratim previše modu, iako mi je to profesija, ali mi se dogodi da  se oduševim ponekim modnim trendom koji se eto baš slučajno uklapa u moj stil. A ovog ljeta, ako ikada dođe, nosit ću trudničke haljine, japanke i šešire.

Nina: Pratim modu, ali ju ne slijedim baš. :) Lea je više ta koja se zanima za modu.Nosim ono što mi se sviđa, ponekad je to nešto što je baš eto hit ove sezone, ali češće sam u trapericama. Ljeti sam najviše u haljinicama, obožavam ih jer ne moram razmišljati kako da što s čime iskombiniram. Valjda će doći i to ljeto konačno...


CSM:  Tko smišlja outfite za nastupe, ili to dođe spontano? 

Nina: Uvijek se prije nastupa zajedno dogovorimo što ćemo obući. Lea i ja imamo različiti stil odijevanja, ali ipak nam je bitno da na pozornici izgledamo više-manje skladno. Obično smislimo svaka svoju kombinaciju, pa onda šaljemo fotke jedna drugoj na odobrenje.

Lea: Nekad nam dođe spontano, nekad se dogovaramo danima, ali pazimo da se uskladimo, bitno nam je da imamo lijepe fotke! 


CSM: Planovi za budućnost?

Lea: Ja idem na porodiljni, a Nina je u Beču na doktoratu  pa ćemo vidjeti kako ćemo dalje, u svakom slučaju veselimo joj se! 

Nina: Nakon promocije u subotu, ChocoJazz će ići na malu pauzu. Lea će krajem srpnja postati mama, a ja sam se nedavno preselila u Beč i započela doktorat. Tako da ne znamo što donosi budućnost. Neka nas iznenadi. :Lein Top 5:
Naj film: Batman Returns Tima Burtona
Naj bend: Pearl Jam forever <3
Naj knjiga: Travnička Kronika Ive Andrića jer sam Travničanka
Naj grad: Ne mogu se odlučiti, mislim da ga još nisam otkrila
Naj jelo: Trenutno sataraš  i trešnje


Ninin Top 5: 
Ajme ovo će biti teško. :) Ja ne mogu samo po jednu stvar izdvojiti, pa evo...

Naj film: Malo je klišej, ali Amélie je jedini film kojega sam gledala jedno četiri-pet puta, te jako volim filmove Wesa Andersona
Naj bend: Radiohead. A u posljednje vrijeme me oduševljava Kimbra
Naj knjiga: Zadnja koja me očarala – White Teeth od Zadie Smith
Naj grad: Zaljubila sam se u Berlin i tamo bih uvijek išla ponovno. Barcelona. Beč.
Naj jelo: Bilo što s puno svježeg, sezonskog povrća. Voće. Čokolada.

Dakle, promocija albuma ChocoJazz će se održati u subotu, 08.lipnja u atriju Teatra &TD u 21h. Svi ste pozvani!

Love, A


p.s. Sve informacije i aktualnosti vezane za bend možete saznati ovdje: https://www.facebook.com/ChocoJazzBand?fref=ts

Nema komentara:

Objavi komentar