petak, 21. lipnja 2013.

Sirup od bazge

Bok,

Znam da je sezona bazge lagano prošla i da je možda kasno, ali kako za dobre stvari nikad nije kasno, recept će vam poslužiti za iduću godinu.

  • 40 cvjetova bazge
  • 4l vode
  • 1 vrećica limunske kiseline
  • 3-4 limuna
  • 4 kg šećera
Bazgu očistite od kukaca i listova, ako ih ima, i potopite u četiri litre vode skupa s tri-četiri narezana limuna. Pokrijete krpom i ostavite da stoji 24 sata, u hladu. Nakon toga dobro procijedite (najbolje kroz gazu) tu vodu u kojoj su se namakali cvjetovi bazge (iscijedite dobro i bazgu i limun prije nego procijedite), dodate joj limunsku kiselinu i šećer, te na laganoj vatri miješate dok se šećer potpuno ne rastopi i pretvori u sirup. Sve skupa dobro promiješate, te ulijete u staklene boce i zatvorite. I to je to, simple as that!



xx, A


p.s. Ovako spravljen sirup od bazge teško da može trajati duže od 5-6 mjeseci, zato navalite. Također bilo bi dobro kada biste ga držali na mračnom i hladnom mjestu ili u frižideru.

Nema komentara:

Objavi komentar