subota, 17. studenoga 2012.

Hot liver


Kako i sam naslov kaže "Vruća jetrica" je na meniju danas. Naime, kao obožavatelj azijatske kuhinja odlučila sam ovu, dobro nam znanu, namirnicu pripremiti na malo drugačiji način. Evo recepta:

Sastojci:
  • 50dkg pileće jetrice
  • 1 roga paprika
  • svježe mahune - olovka
  • 1 češnjak
  • maslinovo ulje, sezamovo ulje
  • soja sos
  • papar
  • teriyaki umak
  • chili - u prahu ili svježi
  • zelena salata
  • integralna riža

Priprema:
U wok tavi dobro zagrijete mješavinu maslinovog i sezamovog ulja, te dodate jetricu koja je prethodno marinirana (dovoljno je da odstoji u marinadi 30min) u teriyaki umaku s par kapljica limuna i maslinovim uljem, te sitno nasjeckani češnjak.


2-3 minute pržite jetricu te ju zatim izvadite vani s rupičastom žlicom i na ulju koje je ostalo dodajte mahune i na trake nasjeckanu roga papriku. Povrće pržite 4-5 minuta i ako je potrebno podlijevate sa soja sosom, te zatim dodajte jetricu i začine;  malo papra, chilija i sve podlijte s malo soja sosa, tek toliko da nije suho.
Miješate sve skupa oko 4-5 minuta i to bi bilo to. U međuvremenu ste skuhali rižu, jel :). Ostalo vam je još samo da narežete na trake salatu, posložite ju po riži i zatim jetricu s povrćem iz woka kao šlag na kraju.



Dobar tek, A


Nema komentara:

Objavi komentar