Kako i sam naslov kaže "Vruća jetrica" je na meniju danas. Naime, kao obožavatelj azijatske kuhinja odlučila sam ovu, dobro nam znanu, namirnicu pripremiti na malo drugačiji način. Evo recepta:
Sastojci:
- 50dkg pileće jetrice
- 1 roga paprika
- svježe mahune - olovka
- 1 češnjak
- maslinovo ulje, sezamovo ulje
- soja sos
- papar
- teriyaki umak
- chili - u prahu ili svježi
- zelena salata
- integralna riža
U wok tavi dobro zagrijete mješavinu maslinovog i sezamovog ulja, te dodate jetricu koja je prethodno marinirana (dovoljno je da odstoji u marinadi 30min) u teriyaki umaku s par kapljica limuna i maslinovim uljem, te sitno nasjeckani češnjak.
2-3 minute pržite jetricu te ju zatim izvadite vani s rupičastom žlicom i na ulju koje je ostalo dodajte mahune i na trake nasjeckanu roga papriku. Povrće pržite 4-5 minuta i ako je potrebno podlijevate sa soja sosom, te zatim dodajte jetricu i začine; malo papra, chilija i sve podlijte s malo soja sosa, tek toliko da nije suho.
Miješate sve skupa oko 4-5 minuta i to bi bilo to. U međuvremenu ste skuhali rižu, jel :). Ostalo vam je još samo da narežete na trake salatu, posložite ju po riži i zatim jetricu s povrćem iz woka kao šlag na kraju.
Dobar tek, A
Nema komentara:
Objavi komentar