subota, 13. travnja 2013.

Šparoge mix

Neki dan sam bila na Dolcu i primjetim šparoge, koje obožavam, i svaki put me šokira koliko su prokleto skupe. No, s druge strane zdrave su, nema ih puno i sezona kratko traje, a one koje sam nabrala na Čiovu su odavno nestale. I tako ja zažmirim na cijenu, malo se cjenkam s kumicom i dođem doma sa šparogama. Kako one mogu u vodi stajati dva, maksimalno, tri dana, odlučim nešto na brzinu složiti s namirnicama koje sam imala doma u tom trenutku. Meni, a i dragom, je bilo jako fino...nadam se da će i vama!



Sastojci:
  • tjestenina penne (ili po izboru)
  • maslinovo ulje
  • 3 jaja tvrdo kuhana
  • rikula
  • panceta
  • grana padano
  • ocat
  • malo soli (ja koristim himalajsku) i malo papra
  • šparoge
 Priprema:

Stavite kuhati jaja, zatim i tjesteninu u vodi koju ste blago posolili i dodali par kapi ulja. Šparoge narežete na trake do tvrdog dijela, te blanširate (max 5min). Procijedite i ostavite sa strane. Pancetu narežete na tanke trake. Kada je sve kuhano, jaja ogulite i narežete na kolutove, te pomiješate s ostalim sastojcima (rikula, tjestenina, panceta, šparoge) dodate maslinovo ulje, ocat, sol i papar po želji, te sve dobro promiješate. Na kraju naribate grana padano. Eto, dobar tek!





xx, A

2 komentara: