četvrtak, 3. listopada 2013.

Marina Marinski handmades




Neizmjerno mi je drago ući u moj najdraži mjesec listopad baš s ovim intervjuom. Naime, Marina stvara predivne rukotvorine koje mi privlače pažnju već dugo. Od broševa, naušnica, pa sve do šalica, vaza i zdjelica ne zna se što bolje i ljepše priča priču o ljubavi, životu, snovima i svijetu. Probajte kroz ovaj mini intervju zaviriti u Marinin čaroban svijet i otkriti svu ljepotu istog.

      - Kako si došla na ideju da se baviš rukotvorinama?
      Nekako je sve došlo spontano,  no ako se vratim nazad mislima u djetinjstvo, čini se kao logičan slijed. Nisam imala nikakav cilj, samo sam htjela raditi ono što volim. Svaki dobar feedback tjerao me korak naprijed. I tako već 5 godina radim ono što volim.
    
       - S kojim materijalima najviše voliš raditi?  
       S glinom. Daje mi mogućnost da stalno učim i isprobavam nešto novo.





            - Koliko je vremena potrebno za izradu npr. jedne šalice? 
      Puno :) Radim u fazama i teško mi je procijeniti. Prvo režem, pa ljepim. Potom se suše. Nakon što su prespavale noć, spremne su za brušenje. Zatim ih oslikavam, ponekad graviram. Na prvo biskvitno pečenje idu kad su potpuno suhe. Na ohlađeni biskvit potom nanosim glazuru i ponovno idu u peć.  Rekla bih da sigurno 2 do 3 sata potrošim na izradu jedne.
         
      - Što te inspirira?
      Život.
     
      - Gdje se mogu kupiti predmeti koje izrađuješ?
      U Poreču u galeriji Sole Luna, u zagrebačkom "Zelenom slonu" na adresi Lovački rog, Ilica 14 te u preslatkom  dučanćiću uređenom u shabby chic stilu "Babushka Boutique" u Ljubljani.



      - Može li se u Hrvatskoj živjeti od umjetnosti?
      Može ako nisi materijalan tip i ako imaš puno volje. Meni je najbitnije fino jesti, otići u prirodu, otići ponekad doma u Rijeku, raditi svaki dan jogu i stvarati. Kad to mogu, živim. I sanjam i maštam i stvaram. I idem dalje.
     
       - Što si želiš u budućnosti?
       Zdravlje za početak.
 
      - Hoćemo li te imati prilike posjetiti na nekom od nadolazećih sajmova?
      Vjerojatno, no datume još uvijek nemam. Čim saznam javim :)






Top 5

NajKNJIGA: Više sam vizualni tip pa bi izdvojila monografiju Murakamijeve izložbe  "EGO" postavljene 2012. u Dohi. Upravo sam si nabavila knjigu o izradi pečata i otiskivanju na različitim vrstama materijala.  Zove se "Making an Impression" autorice Geninne D. Zlatkis. Jedva čekam malo slobodnog vremena da probam otiskivati na tkaninu.
NajFILM: ima ih više. Super su mi "Safety not guaranteed", "Terri", "Hitchcock", "Beasts of the Southern Wild".
NajBEND: Kings of Convenience
NajJELO: Uuu teška odluka. Domaća pizza, sarmice u svim varijantama, friška tuna na žaru itd.
NajGRAD: Berlin





Love, A


Osim u navedenim dućanima, Marinine radove možete pronaći i ako kliknete ovdje  https://www.facebook.com/MarinskiJewelry?fref=ts

1 komentar:

  1. Jako lijepo, sigurno ću kupit nešto :) Ali razočarala si me s onom Mariposa torbicom, samo zato što ti je frendica si stavila na sebe to nešto pregadno što nema veze s mozgom ni modom. Podsjeća na one taške u Nami koje bakice kupuju. Užas. Cijenim te kao trendsettericu i zato mi je čudno zašto se "prodaješ" za ružnu torbicu. Nemoj pliz postat kao ostatak naše prekul scene.

    OdgovoriIzbriši