petak, 24. veljače 2012.

eNVy room


Vrlo jasno se sjećam njihove prve revije 2004. - brdo haljina koje treba iznijeti, klaustrofobična pista obrasla bršljanom, backstage u kojem smo doslovno hodali jedan preko drugog, ali i sjaj i zanos u njihovim očima i zasluženi aplauz na kraju. Danas Nikica i Vjeko imaju iza sebe uspješni niz kolekcija iz sezone u sezonu, stalne klijentice, prepoznatljiv brend i zasluženi status na modnoj sceni. S dečkima sam popričala o planovima, stanju na našem modnom tržištu i novoj kolekciji...jedva čekam vidjeti što su nam pripremili! :)



eNVy room je najčešće sinonim za prekrasne, ženstvene večernje haljine i vjenčanice. Jeste li ikada razmišljali napraviti dnevnu, nosivu kolekciju?
Jesmo naravno. Pogotovo u zadnje vrijeme. I mislimo da smo iz kolekcije u kolekciju sve bliži tome no sve u svoje vrijeme. Za sad se trudimo, osim večernjih haljina, ponudit i nešto multifunkcionalnije komade koji se mogu nositi i u više prilika. Zapravo smo se tog smjera dotaknuli već s kolekcijom za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto, a koketirati ćemo s dnevnijim modelima i na nadolazećem Fashion.hr-u.

Kako veći dio hrvatske modne scene čini dizajn večernjih haljina. Koliko je teško konkurirati i istaknuti se na tako malom tržištu?
Gospodarski aspekt hrvatske modne scene nikada nije bio baš najblistaviji dio te priče, pa tako nije ni danas. Posljednjih godina je evidentan kontinuirani rast modnih marki na RH sceni. Ako zbrojimo veliki broj marki na našem, izuzetno malom tržištu, koncentriranost dizajnera uglavnom na vecernje komade, recesijske procese globalnog tržišta, lako je zaključiti da se teško istaknuti u masi. No uz upornost i malo sreće svakako je moguće ostvariti taj cilj.

Prošlu kolekciju su obilježile boje, zanimljivi krojevi i suradnja s blogericom Ljupkom. Što nam pripremate ove sezone?
Ove sezone pripremamo više projekata. Uz kolekciju koju ćemo izdati na Fashion.hr-u, u planu je omogućiti kupnju eNVy room komada putem Interneta.

eNVy room T shirt s našim modnim ilustracijama biti će novi komad u našoj ljetnoj ponudi. Već smo napravili neke komade, a par komada smo prikazali i u okviru našu posljednju kolekciju. No bit će još toga..... Očekujemo biti spremni krajem ožujka, početkom travnja. A što se tiče nove kolekcije možemo otkriti da će odisati retro prizvukom četerdesetih i pedesetih kroz estetiku devedesetih. Mnogo haljina ofkors, no kao što smo i spomenuli naći će se tu i t shirt majce, suknje i vjenčanice koje su kod nas jedan od traženijih komada.

Sudjelujete li podjednako u svakom segmentu stvaranja kolekcije ili ste podijelili zadatke?
Negdje smo između te dvije opcije. Kako radimo već dugo svatko se iskristalizirao u nekom segmentu, dok smo pak u nekima podjednako dobri pa samim time ta područja odradimo zajedno vođeni onom starom Dvoje je pametnije.

Gdje se sve mogu pronaći/kupiti eNVy haljine?
Broj prodajnih mjesta eNVy rooma sezonski varira. Naime ,preko zime imamo bitno manje prodajnih mjesta, nego je to slučaj tokom ljetnog perioda. Mnogi butici na Jadranu zatvoreni su preko zime, a ako i rade često je to samo u svrhu čekanja ljeta. Ovog smo ljeta bili prisutni u Splitu, Dubrovniku, Poreču i naravno Zagrebu. 
U inozemstvu se eNVy room može pronaći u Beču i Kijevu. Uskoro će dio naših modela biti dostupan u obliku on line shopa.

I za kraj, gdje vidite eNVy room u budućnosti?
U bodućnosti? Teško pitanje. Previše elemenata je tu u igri.  S obzirom na trenutna gospodarska kretanja jedini jasan cilj je zadržati razinu postojećih poslovnih aktivnosti.










foto: Jelena Balić


Pusa

A


p.s. više o eNVy room-u pronađite na http://www.facebook.com/eNVyroom.hr?sk=info

fotke: privatno vlasništvo
edit: CSM

Broj komentara: 8:

  1. dečki rade savršene haljine! a ova bijela koju nosiš na zadnjoj slici je kao iz snova *.*

    OdgovoriIzbriši
  2. zadnja kolekcija im je bila savršena, jedva cekam vidit novu na fashion.hr-u <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Ova vjenčanica na tebi je čisto savršenstvo. <3 kao čokoladna glazura s kupinama i malinama na torti <3 :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala vam cure! Ljupka, još se ne planiram udati, ali kad bude možda baš ta vjenčanica bude ta! ;)
    Dečki su zakon i ja jedva čekam da vidim što su nam pripremili :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš mi je drago da sam otkrila ovaj zanimljivi blog! Jako mi se sviđa i ime!
    Šaljem ti jednu nagradicu koju možeš preuzeti na mojem blogu, nadam se da će ti se svidjeti :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala ti Lilla Indigo, to mi puno znači :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan post i blog. :)) Ja sam 100% sigurna da ću imati njihovu haljinu za maturalnu, već znam i koju. :D Definitivno imaju najljepše haljine od svih hrvatskih dizajnera! A ova vjenčanica na zadnjoj slici je san snova, kad sam ju prvi put vidjela nisam mogla vjerovati da savršena vjenčanica iz moje glave postoji. :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Oni su divni kao dizajneri, a i kao osobe i logično je da rade čudesne kreacije! :)))

    OdgovoriIzbriši