ponedjeljak, 27. veljače 2012.

Inspiracija: 70te




Vrijeme kada su nastale najveće rock skladbe, Grease, tv u boji i hot pants. Živjelo se ludo, divlje, rockerski, pa mnogi od rockera nisu ni doživjeli 80te :). Modom su vladali Kenzo i Sonia Rykiel, a na talijansku i svjetsku modnu scenu dolaze Armani i Cerutti. Ulična moda je bila snažno određena tadašnjom glazbom. Iz ovog vremena potječe i punk pokret koji je bio u sprezi s glazbom, modom i tadašnjim svjetonazorom. Modna hijerarhija koja je 60ih postavila haute couture na vrh počela je polako da se topi, a uslijed omasovljenog konzumerizma na scenu stupa pret-a-porter kao prikladniji model promoviranja modnih trendova.





Naše majke su tada čitale časopis Žena i nezaobilaznu Burdu iz koje su se vadili krojevi po posljednjoj modi. Kada se nije šivalo, kupovalo se u Varteksu, Planiki, Borovu, a po nakit se išlo u zlatarnu Celje.




Danas su 70te neiscrpno vrelo inspiracije, dobre glazbe i mode.





















Peace & Love

A


p.s. hvala mojoj dragoj mami na ustupljenim fotografijama :)

Broj komentara: 5:

  1. Ovo je zbilja inspirativan post,a i ja rado zalutam u mamine stare albume! Ova haljina na zadnjoj slici je predivna! <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivne fotke! i divan post! :)
    što je najbolje, gledam ove fotografije, gledam što su žene nosile prije 40 godina i mislim si kako se većina toga u prilagođenom ili manje prilagođenom obliku i danas nosi!
    baš lijepi mali vremeplov :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa da, sve ovo na njima se vratilo jedno 5 puta u modu, reciklirano ili identično. Ja osobno obožavam taj period i sve što spada u njega :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nešto predivno.. Stare fotke strašno volim i cijenim :)

    OdgovoriIzbriši
  5. da, te stare fotke su pravo blago. neizmjerno sam zahvalna mami što ih je uspjela sačuvati :)

    OdgovoriIzbriši